Skip to main content

Vi har en passion för inomhusluft. Du undrar kanske varför? Från vårt allra första ögonblick i livet behöver vi luft. Vi börjar livet med ett djupt andetag och från det ögonblicket är luft en förutsättning för livet. Inte minst för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Numera tillbringar vi nordbor mer än 90% av vår tid inomhus. Det blir 21,6 timmar varje dag och i genomsnitt 628 992 timmar under en livstid. Ser vi det från ett annat perspektiv tillbringar vi 58 år av vårt liv hemma – och 27 av dessa år tillbringas i sovrummet.

För att lägga till ännu ett perspektiv, andas vi in cirka 8 till 10 liter luft varje minut. Normalt andas man 6 liter luft per minut när man vilar och cirka 100 liter när man tränar.

Med dessa perspektiv i åtanke, är det dessutom så att inomhusluften kan vara upp till 5 gånger mer förorenad än utomhusluften. Luft är en förutsättning för att leva. Ren luft är en förutsättning för att leva ett friskt och produktivt liv. Därför har vi en passion för att förbättra inomhusluften.

Vad är dina tankar om detta? Dela de gärna med oss!