Skip to main content

Idag är vi oerhört stolta och glada att presentera vårt senaste samarbete – med Maria Rooth. Maria är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ishockeyspelare genom tiderna. För att nämna ett fåtal av hennes meriter:

Invald i IIHF (International Ice Hockey Federation) Hall of Fame, Dec 2014

Invald i Svenska Ishockeyförbundets Hockey Hall of Fame 2015

Flest gjorda mål i svenska damlandslaget (105 mål på 265 landskamper)

OS Silver i Turin 2006, OS Brons i Salt Lake City 2002, All-Star team OS 2006, VM Brons 2005, VM brons 2007, All-Star team VM 2005

Sedan 2011 bor hon i sin hemstad Ängelholm och jobbar engagerat med att utveckla damhockeyn i Sverige. Idag arbetar hon som inspirationsföreläsare över hela Norden. Maria driver även sin sommarhockeyskola för tjejer i Halmstad som är en av världens största skolor, designar damhockeykläder samt är expertkommentator för hockey på SVT.

Nu ser vi fram emot att komma igång med vårt samarbete! Lindab ska stödja hållbar utveckling av de lokala samhällen där vi har verksamhet. Detta görs främst genom initiativ som syftar till utbildning och aktiviteter för barn och ungdomar samt initiativ relaterade till hållbarhet. På Lindab ställer vi oss bakom Agenda 2030, FN:s 17 globala mål för en hållbar och rättvis värld och genom vårt samarbete med Maria Rooth och hennes hockeyskola ser vi ett antal gemensamma områden att samarbeta kring. Främst när det gäller mål 3 God hälsa och välbefinnande samt mål 5 Jämställdhet.

God hälsa

De flesta av oss spenderar runt 90% av vår tid inomhus. Luften vi andas i vårt hem, i skolan eller i ishallen påverkar vårt välbefinnande. Men inomhusklimatet är avgörande för hur vi mår, hur mycket vi orkar och om vi håller oss friska. Vi andas in enorma mängder luft, omkring 8 liter i minuten. Och vid extrem ansträngning kan en toppidrottsman/-kvinna dra i sig 150 liter luft per minut. Inom detta område ser vi att vi tillsammans bidra med kunskap, utbildning och i en förlängning god hälsa.

Jämställdhet och inkludering

Alla har inte samma förutsättningar och vi vill gärna vara med och skapa möjligheter för att fler barn och ungdomar ska kunna vara aktiva.

”Vi tycker att det är så roligt att Maria nu kan utöka sin Sommarhockeyskola till hela 270 platser så att fler tjejer får möjlighet att delta. För oss på Lindab är det viktigt att vara med och bidra till att barn och ungdomar kan vara aktiva och ha en god hälsa. Samtidigt vet vi att alla inte har samma förutsättningar och därför tycker vi att det känns bra att kunna bidra med ett par platser till skolan, säger Nicklas Friberg, Head of Lindab Innovation Hub.”

Maria Rooth: ”Jag är oerhört stolt över samarbetet med Lindab, då det ger oss möjligheten att erbjuda platser på skolan för elever som annars kanske inte hade haft möjligheten. Det gör #hockeyforall ännu mer reellt.”

Läs nyheten på Maria Rooths webb.