Skip to main content

Vad är det viktigaste för dig när du väljer hotell? Är det läget? Eller priset? Eller värderar du bra sömn högt? Då är det kanske sängen och kuddmenyn som avgör?

Enligt en undersökning gällande vad företagskunder tycker är viktigast när de väljer hotell för tjänsteresan så ser topplistan ut så här:

1. Bra läge (70 %)
2. Pris (39 %)
3. Skön säng (29 %)
4. Frukostens kvalitet (27 %)
5. Parkering (25 %)

Skön säng och bra sömn

Skön säng hamnar på tredje plats i listan. Detta är sannolikt kopplat till att man vill vakna pigg och utvilad. Det är inte bara sängen som påverkar vår sömn. Även luftkvalitet, temperatur och oljud är faktorer som spelar roll. När man läser i olika forum vad som spelar in när man väljer hotell kan man se att en del prioriterar just tystnad/ljudisolering och att man som gäst kan påverka temperaturen i rummet. Men ingen verkar vara medveten om att luftkvaliteten har en påverkan på vår sömn.

 

Att välja hotell

Har du någonsin tänkt på luftkvalitet eller temperatur när du valt hotell? Eller har du funderat på det medan du vistats på hotellrummet?

Vid hotellbokning kan man göra många olika val för att maximera trivseln på sin vistelse. Men det finns i nuläget inga alternativ kopplat till luftkvalitet eller inneklimat. Ett undantag är när vi reser till varmare länder – då brukar luftkonditionering finnas med i rumsbeskrivningen. Tänk om vi redan vid bokning kunde få reda på om hotellet har ventilation som ger oss möjlighet att själva ändra temperaturen i rummet.

I spåren av pandemin har medvetenheten om luftkvalitet inomhus, och i vissa fall även krav på ventilation, ökat. Bra ventilation minskar ju risken för smittspridning. Och visst vore det en trygghet att veta att det finns ett bra och säkert ventilationssystem där vi ska spendera natten?

 

Källor:

Visma: https://www.visma.se/blogg/5-viktigaste-faktorerna-nar-affarsresenarer-valjer-hotell/